TÜBİTAK tarafından, 7.Çerçeve Programı’nın devamı olarak 1 Ocak 2014’te başlayacak olan yeni Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı “Horizon 2020 (H2020)” hakkında genel bilgi vermeyi ve AB Araştırma ve Geliştirme programları kapsamındaki önemli fırsatları katılımcılara anlatmayı amaçlayan eğitim programı gerçekleştirildi. (Etkinlik duyurusu için tıklayınız.)

Sabah oturumunda katılımcılara program hakkında genel bilgilerin yanı sıra yeni ortaklıklar kurmaya yönelik fırsatlar, proje tipleri ve fonlama modelleri, yasal ve finansal bilgiler aktarıldı. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Metin Turkay da FP6 ve FP7 deneyimleriyle ilgili bir konuşma yaptı.

Öğleden sonra oturumunda paralel toplantılarda Horizon 2020’nin "Kapsayıcı, Yenilikçi ve Yansıtıcı Toplumlar" ve "Güvenli, Temiz ve Verimli Enerji" ana başlıkları konusunda alanın Ulusal İrtibat Noktaları Selda Ulutaş (selda.ulutas@tubitak.gov.tr) ve İlknur Yılmaz (ilknur.yilmaz@tubitak.gov.tr) tarafından planlanan çağrılar konusunda daha ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Ulutaş ve Yılmaz daha sonra, araştırmacılarla birebir görüşmeler gerçekleştirdiler.

Desteği için TÜBİTAK AB ÇP Ulusal Koordinasyon Ofisi’ne teşekkür ediyoruz.